Fundraising September 15, 2024 – October 1, 2024 About fundraising

Hat séta a fikció erdejében

  • Main
  • Hat séta a fikció erdejében

Hat séta a fikció erdejében

Umberto Eco
How much do you like this book?
What’s the quality of the file?
Download the book for quality assessment
What’s the quality of the downloaded files?
Hogyan legyünk jó olvasók, sőt mintaolvasók: ezt tanítja meg nekünk az 1932-ben született világhírű író, egyetemi professzor lebilincselő előadásaiban, útitársává fogadva bennünket a fikció erdejében tett kirándulásain.
A fikció erdejében barangolva találkozhatunk a népmesék hőseivel éppúgy, mint olyan klasszikus művekkel, mint az Odüsszeia és az Isteni színjáték, vagy éppen d'Artagnant kísérhetjük el a tizenhetedik századi Párizs utcáin. S hogy a kirándulás még izgalmasabb legyen, Eco a kemény krimik és a pornográf művek világába is bekukkant. Látjuk, hogyan működnek a fikcióban a lassítás és a gyorsítás technikái, hogy, milyen eszközökkel tudja a szerző misztikus ködbe borítani művét, elhomályosítva az olvasó időérzékét, s eltöprenghetünk azon, mekkora értelmezési szabadságot biztosít számunkra egy fikciós szöveg.
Eco az utolsó két előadásban jut el ahhoz a kérdéshez, amely talán a legizgalmasabb a fikció és a valóság bizonytalan határmezsgyéjét megvizsgálva azt is megmutatja, milyen súlyos következményekkel járhat, ha a fikciót valóságnak tekintjük, s a valóságot fikciónak. Szóval annak, ha nem vagyunk jó olvasók.
Year:
2007
Publisher:
EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Language:
hungarian
ISBN 10:
9630782324
ISBN 13:
9789630782326
File:
EPUB, 2.14 MB
IPFS:
CID , CID Blake2b
hungarian, 2007
Read Online
Conversion to is in progress
Conversion to is failed

Most frequently terms